Karak-A-Karn

Ooit was Karak-A-Karn een welvarend, rechtvaardig rijk. De dwergen die hier vertoefden bedreven vroeger driftig handel met alle omwonende rijken, en hun wapens van mithril gesmeden waren gewild over de hele bekende wereld.

Een jaar of 50 geleden kwam echter Koning Sammie aan de macht. De eerste tien jaar van zijn bewind werden gekenmerkt door voorspoed voor de dwergen. In het tiende jaar van zijn bewind, werd Sammie echter steeds krankzinniger in woord en daden. Het duurde niet lang voordat Karak-A-Karn werd aangevallen door de elven van Dlarglinaina. Deze rechtvaardigden hun aanval door Sammie een fascist te noemen die zich in liet met racistische, genocidale activiteiten tegen de elven gericht. Deze beweerden dat Sammie jonge elven liet ontvoeren, waarna ze verdwenen in de diepste mijnen van Karak-A-Karn en er nooit meer iets van ze vernomen werd.

Het lukte de elven nooit om door de machtige verdedigingswerken van de dwergen te breken, en na een jaar van oorlogsvoeren werd een staakt het vuren getekend in Immergrauw, onder leiding van keizer Ronald VII van Drommelen. Tot op de dag van vandaag is het onduidelijk wat er waar is van de beschuldigingen van de elven. Het is echter algemeen geaccepteerd in het westen dat koning Sammie krankzinnig is, en dat hij de dwergen gecorrumpeerd heeft gedurende zijn heerschappij.

Hoewel de intelligente rassen in het westen van de bekende wereld zich graag mengen onder elkaar, zijn de dwergen tegenwoordig erg in zichzelf gekeerd. Men komt ze zelden tegen in Drommelen, behalve in ’s Gravenpoort natuurlijk.

Karak-A-Karn

Drommelse Tijden dreft