St. Maarten

St. Maarten de gedeserteerde huurlingenleider

Description:

Een blonde, harige man, met een onweerstaanbare charme. Hij houdt van dure kleding en spullen en kleedt zich doorgaans volledig in het wit. Hij vecht met een tweetal zwaarden, een bastaard zwaard en een kort zwaard. Deze zijn gesmeden door dwergen in Karak-a-Karn, gemaakt van mithril, en van grote kwaliteit en schoonheid.

Bio:

St. Maarten wordt zo genoemd doordat hij er bekend om stond dat hij in de strijd altijd terugkeerde voor mannen die achterbleven. Hij was steevast de laatste die het slagveld verliet, als zijn mannen in veiligheid waren gebracht. Dit heeft hem faam in het hele huurlingenwereldje gebracht.

Geboren als zoon van Berend Beenhouwer, een slager, besloot hij op jonge leeftijd dat hij liever levende wezens in mootjes hakt dan dode krengen. Hij heeft gediend in verschillende legers, waaronder ‘Den Gulden Hamer’, ‘de Ratten van het Grauwe Woud’ en ‘de Landsknechten’.

Hij deserteerde ongeveer een jaar geleden. Sindsdien is er weinig van hem vernomen, totdat hij onlangs een laffe aanval uitvoerde op Slot Braeckesmade en de adellijke Braeckesmade familie uitmoordde. Sindsdien is hij in Rudolfs Ongenade gevallen. Het Hertogelijk Bureau van Correctie heeft al 15 man richting St. Maarten gestuurd, maar tot op heden heeft niemand hem kunnen verslaan.

St. Maarten

Drommelse Tijden dreft