Hans de Huurlingenveteraan

Veteraan van huurlingenleger 'Den Gulden Hamer', Koopman in 's Gravenpoort

Description:

Hij is langer en breder dan Antoon en Marcus, en lange blonde haren sieren zijn goedlachse gezicht. Hans is redelijk ongehavend uit zijn diensttijd gekomen, hij heeft alleen een verschrikkelijk litteken op zijn been.

Hij praat en lacht erg veel, en is over het geheel een charmante en vrolijke verschijning. Vecht graag met een enorm tweehandig zwaard, en zijn vechtstijl kan het beste omschreven worden als bruut.

Bio:

Samen met jeugdvriend Antoon, met wie hij opgegroeid is, heeft hij zich op jonge leeftijd aangemeld bij huurlingenleger ‘Den Gulden Hamer’. Daar kwam hij onder het commando van kapitein Marcus, wie later zijn mentor en vriend werd.

Hans heeft in dezelfde campagnes gevochten als Antoon, alleen heeft hij de laatste, noodlottige campagne tegen de heuvelland rebellen gemist. Op dat moment was hij aan het herstellen van een etterende pijlwond in zijn been.

Na deze campagne kocht kapitein Marcus zijn contract af, en volgde Hans hem samen met Antoon naar ’s Gravenpoort, waar het drietal zich ging wijden aan de handel.

Na Marcus’ tragische dood heeft hij samen met Antoon Marcus’ bezittingen geërfd.

Hans de Huurlingenveteraan

Drommelse Tijden dreft